Η Μύκονος τιμά την Προστάτιδα και Έφορό της Παναγία Τουρλιανή

  • Dogma
μύκονος

Η Μύκονος τιμά την Προστάτιδα και Έφορό της Παναγία Τουρλιανή στο φερώνυμο παλαίφατο και ιστορικό Μοναστικό Της Ενδιαίτημα στην Άνω Μερά.

Πλήθος Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένων από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τους Εφημερίους της Μυκόνου και τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Νικόλαο Κλάδη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας και Βενέδικτο Φραγκογιάννη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, του Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη από την Άνδρο, με την παρουσία του διατελέσαντος Υπουργού και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, και των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Δημοτικών Συμβούλων, της διατελεσάσης Δημάρχου Μυκόνου κας Ειρήνης Γρυπάρη, του Προέδρου της Κοινότητας Άνω Μεράς και της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και Προέδρων Τοπικών Συλλόγων και Σωματείων.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, εψάλησαν από τους Μητροπολίτες Θήρας κ. Αμφιλόχιο και Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ , συναδόντων των πιστών, επί του προευτρεπισμένου στο προαύλιο της Μονής Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αφού εξέφρασε την προσωπική του χαρά και τη χαρά της Εκκλησίας, για την αθρόα παρουσία πιστών, και μάλιστα παιδιών, συνεχάρη τους Μυκονίους για την εμμονή τους στις πατρώες παραδόσεις και τους προέτρεψε, ως καλοί σκυταλοδρόμοι, να τις παραδώσουν στα παιδιά τους.

Ακολούθως, καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο, αναφέρθηκε στο ευρύτατο πνευματικό, ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και ιεροκηρυκτικό έργο, που έχει επιτελέσει στη Μητρόπολη Θήρας στους 10 μήνες της ποιμαντορίας του, κατά τους οποίους ανεδείχθησαν τα περικοσμούντα αυτόν χαρίσματα, και του ευχήθηκε πολυχρόνιο, καρποβριθή και ανέφελο Αρχιερατεία.

Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο Β’ για την αγάπη και τη στήριξη του, του ανταπέδωσε τις ευχές του και ευχήθηκε σε όλους η Παναγία Τουρλιανή να τους κρατά υπό το Ωμοφόριό της σώους, υγιείς και ασφαλείς.

TOP NEWS