Η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
ύψωση

Την μεγίστη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάζει η Εκκλησία την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού  στη Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Τιμίου Σταυρού κάτω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Τιμίου Σταυρού Πινακατών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

TOP NEWS