Η «Παναγία Ξενιά» και η Αγία Ζώνη στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Βόλου

  • Δόγμα

Εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων, από 1η έως 7 Δεκεμβρίου, διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός μας Ναός, ενόψει της πανηγύρεως του Προστάτου και Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου.

Εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων, από 1η έως 7 Δεκεμβρίου, διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός μας Ναός, ενόψει της πανηγύρεως του Προστάτου και Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου. Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών, καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στις 5μ.μ. ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου ή της Παναγίας, αντιστοίχως και θα ακολουθεί το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Νικολάου ή της Παναγίας.

Σταθμό στην διάρκεια της Εβδομάδος του Αγίου Νικολάου θα αποτελέσει η έλευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ξενιάς και της Αγίας Ζώνης στον Μητροπολιτικό μας Ναό, προς προσκύνηση και αγιασμό του λαού μας. Τα Ιερότατα κειμήλια θα αφιχθούν την Παρασκευή 3/12, στις 6μ.μ. και θα αναχωρήσουν την επομένη της Πανηγύρεως, 7/12.

Τέλος, η Εβδομάδα του Αγίου Νικολάου θα κορυφωθεί το διήμερο 5-6/12, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Πανήγυρις της πόλης μας και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους πέριξ του Ναού.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr

TOP NEWS