Η Παναγία του Όρους των Ελαιών στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
παναγία

Κατόπιν αδείας του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Μητρόπολη Φθιώτιδος θα φιλοξενήσει, από 1 έως 10 Δεκεμβρίου 2022, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, εκ του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας, την οποία θα κομίσει Εκπρόσωπος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, στις 17:00 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ετήσια εκκλησιαστική εορτή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Κατόπιν, θα τελεστεί νυχτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 17:30 το απόγευμα, το Ιερό Κειμήλιο θα αφιχθεί στην πλατεία της μαρτυρικής πόλης της Σπερχειάδος, όπου και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για την πανήγυρη του Πολιούχου της Σπερχειάδος, έως και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

 

TOP NEWS