Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Στο τέλος της Ακολουθίας της αρτοκλασίας ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος Χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Γαβριήλ.

Η Αγία μας Εκκλησία την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους τιμά και γεραίρει υπερβαλλόντως τον Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον και Κτήτορα της ομωνύμου Ιεράς Μονής στο Δούσικο Τρικάλων. Στην Ιερά μας Μητρόπολη, πέραν του Προσκυνηματικού Ναού στην πόλη των Τρικάλων, η τιμή αυτή κορυφώνεται στην ιστορική Μονή του Αγίου, η Πανήγυρις της οποίας συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς και φιλεόρτους επισκέπτες της επαρχίας Τρικάλων, αλλά και από την Αμφιλοχία και αλλαχού.

Την κυριώνυμο ημέρα πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντος του  Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μονής π. Γαβριήλ Δουσικιώτου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν το Καθολικό της Ιεράς Μονής για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη Χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο ο κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον π. Γαβριήλ, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Κάρας του Αγίου. Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου Βησσαρίωνος από τους δύο Ιεράρχες, ενώ το Θείο Λόγο Κήρυξε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και στο μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην Ιερά Μονή του, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και αλλαχού.

Στο τέλος της Ακολουθίας της αρτοκλασίας ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος Χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Γαβριήλ.

Ο κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο που ήρθε και λάμπρυνε την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μονής Δουσίκου με την παρουσία του. Ευχήθηκε δε στον νέο Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα καλή διακονία και δύναμη παρά Θεού για να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

Στο τέλος προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομένους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS