Η παρουσία που συγκίνησε στη διάρκεια της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

  • Dogma
παρουσία

Μια παρουσία ξεχώρισε στη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και δεν ήταν άλλη από την αδελφή της μητέρας του η 96χρονη κ. Γιαννούλα Τζαγκαράκη, η οποία παρέστη στην τελετή εμφανώς συγκινημένη.

Πολλές ειναι οι αναφορές που έχει κάνει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ Ευγένιος στη γυναίκα που υπήρξε σταθμός για τον ίδιο μετά την απώλεια των γονιών του, ενώ και στον ενθρονιστήριο λόγου γεμάτος συγκινηση μίλησε για την θεία του.

Συγκινημένος αναφέρθηκε και στον αγαπημένο του δάσκαλό , εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τα όσα του έχει προσφέρει απο πολύ μικρή ηλικία, ο οποίος τον προέτρεπε όπως είπε να αγαπά τον Χριστό και την Εκκλησία και να εκκλησιάζεται τακτικά στην γειτονική του Παναγία των Σταυροφόρων.

Επιπλέον, σε μία συγκινητική αποκάλυψη προέβη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος Β’ κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του στον Άγιο Μηνά.

Ο κ. Ευγένιος Β’ μίλησε για την αγάπη του προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο Ψαλιδάκη και την προτροπή που είχε δώσει ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος «να του μοιάσω».Στη συνέχεια αποκάλυψε την εμπειρία που είχαν ως παιδιά και φίλοι με τον σημερινό Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμο.

Όπως είπε ως νεαρά παιδιά πήγαιναν στο κοιμητήριο Ηρακλείου, στον Άγιο Κωνσταντίνο, για να καθαρίσουν τον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου και να ανάψουν το καντήλι του.

«Εκεί» είπε ο Ευγένιος Β’ με φανερή στα μάτια του τη συγκίνηση από τη στιγμή και τις αναμνήσεις «αναρωτιόμουν τι σήμαινε εκείνο το γράμμα Άλφα δίπλα από το όνομά σου. Με αξίωσε η Εκκλησία να μάθω και να καταλάβω σήμερα, σήμερα που η ταπεινότητά μου έγινε Ευγένιος ο Β’».

Πηγή:goodnet.gr

TOP NEWS