Η ΠΕΘ στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
ΠΕΘ

Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας μιλώντας στον 89,5 τόνισε πως «ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα συνεχίσουμε για να διατηρήσουμε άθικτη την ορθόδοξη παράδοση στο ελληνικό σχολείο και μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών να διδάσκονται και οι άλλες θρησκείες στους μαθητές, αλλά στον κατάλληλο χρόνο και με κατάλληλο τρόπο προκειμένου να μη δημιουργούνται ασάφειες και σύγχυση που μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη της ψυχοπνευματικής ολοκλήρωσης τω παιδιών».

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÏ ÐÑÏÅÄÑÅÉÏ ÔÇÓ ÐÁÍÅËËÇÍÉÁÓ ÅÍÙÓÇ ÈÅÏËÏÃÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

H ΠΕΘ είναι επιστημονική ένωση, επιστημονικό και συνδικαλιστικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1950 με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Eπιθεωρητού Μέσης Eκπαιδεύσεως Θεολόγων Καθηγητών, Ιωάννη Δαββέτα.
Το έτος 1950 είναι ορόσημο και σταθμός για τη συνένωση, την οργάνωση και το συντονισμό της εν γένει δραστηριότητος του σώματος των Ελλήνων Θεολόγων. Οι μέχρι τότε σχετικές προσπάθειες, όπως της «Ορθόδοξης Θεολογικής Εταιρείας» δεν είχαν την δέουσα ανταπόκριση.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Θεολογικού Συνεδρίου το 1951 οι θεολόγοι αποφάσισαν τη διάλυση της «Θεολογικής Εταιρείας» και ταυτόχρονα την ίδρυση νέου Eπιστημονικού και συνδικαλιστικού οργάνου, με την επωνυμία «Ένωσις Ελλήνων Θεολόγων». Το 1961 με την τροποποίηση του καταστατικού μετωνομάστηκε και έλαβε τόν τίτλο «Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων» (ΠΕΘ), ονομασία την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS