Η Πρέβεζα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

  • Dogma
άγιο χαράλαμπο

Με την καλούμενη θρησκευτική λαμπρότητα η Πρέβεζα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, εμποδισθείς να μεταβεί στην Κέα, λόγω απεργίας των πλοίων, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης, μετέβη στην Πρέβεζα, στον Ιερο Ναό του Πολιούχου της οποίας Αγίου Χαραλάμπους τελέσθηκε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος υπεδέχθη τους Αρχιερείς με εγκάρδιους λόγους αγάπης και φιλαδελφίας και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ο Άγιος Χαράλαμπος έλαμψε διά του μαρτυρίου του, διότι είχε μορφωθεί ο Χριστός εν αυτώ και δεν έπραττε τίποτε, παρά μόνο το θέλημα του Χριστού. «Γι’ αυτό», προσέθεσε, «ο Άγιος Χαράλαμπος υπήρξε ιερεύς εννομώτατος, χωρίς να αυτενεργεί και να αυτονομείται, όπως, δυστυχώς, συμβαίνει ενίοτε και στην εποχή μας».

Στην Ακολουθία παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, ο Δ,ήμαρχος Πρεβέζης, Πολιτευτές, Αξιωματικοί της Αεροπορίας και της ΕΛΑΣ και πλήθος πιστών, οι οποίοι συνεχώς προσήρχοντο να προσκυνήσουν τα εκτιθέμενα σε προσκύνηση ιερά λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους.

TOP NEWS