Η πρώτη βραδιά του A’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής Λάρισας – Φωτο

  • Dogma
λαρίσης

Στη πρώτη παρουσίαση το μουσικόφιλο κοινό απόλαυσε αρχικά την «Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής» της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό τη Διεύθυνση του Διευθυντού αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη. Οι μαθητές και οι απόφοιτοι παρουσίασαν Αναστάσιμους Ύμνους.

Μετά την παρουσίαση της Χορωδίας της Σχολής απονεμήθηκαν τα Πτυχία και τα Διπλώματα των μαθητών, οι οποίοι αποφοίτησαν κατά την παρελθούσα χρονιά. Στη συνέχεια ο «Χορός Αγγελικός» υπό τη Διεύθυνση του κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμά του με Αναστάσιμους Ύμνους και Ύμνους του Αγίου.

Την μουσική βραδιά ολοκλήρωσε ο «Χορός Ψαλτών Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Νικαίας Λάρισας», υπό τη Διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Ξιώνη. Η χορωδία της Νίκαιας παρουσίασε Αναστάσιμους Ύμνους Κυριακών του Πεντηκοσταρίου.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Ερίτιμος δ. Ελίνα Διαμάντη. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συντελεστές, και ευχήθηκε να καθιερωθεί ο θεσμός του Φεστιβάλ και να προστεθούν νέες χορωδίες.

 

TOP NEWS