Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
φανερωμένης

 Με  αισθήματα  χαράς,  και πνευματικής  αγαλίασης,  κλήρος και πλήθος πιστών  υποδέχθηκαν  την Τετάρτη 31 Ιουλίου το απόγευμα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης από την Νέα Αρτάκη Χαλκίδος όπου φυλάσετε στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της και εκομίσθη στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση εν όψει  της επερχόμενης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης υποδέχθηκαν με την Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου  στον κεντρικό δρόμο της  πόλεως  οι  Ιερείς της Αμαρύνθου Σακελλάριος  Δημήτριος  Αργύρης Εφημέριος  Ι.Ν Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας ο Οικονόμος Ιωάννης Μπαραμπούτης Εφημέριος Ι.Ν  Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου και ο Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας Εφημέριος Ι.Ν Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου οι Ιεροψάλτες καθώς και πολλοί πιστοί από την Αμάρυνθο.

Την  Ιερά Εικόνα της Παναγίας  εκόμισε αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Πανοσ Αρχιμ Μεθόδιος Φουντούλης εφημέριος Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης με τον κ. Ελευθέριο Κοκκάλα υπάλληλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και λογιστή  του  Ιερού Προσκυνήματος.

Την ιερά εικόνα πλαισίωσαν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου με τις παραδοσιακές ενδυμασίες.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκεη η  λιτανευτική πομπή της Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης με  κατεύθυνση τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου όπου στα προπύλαια του ιερού ναού τελέστηκε δέηση και ακολούθως ο Μέγας Πανηγυρικός επι τη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας όπου παρέστησαν πολλοί πιστοί να καταθέσουν τα αιτήματα τους στην Υπεραγία Θεοτόκο μεταξύ εκ των οποίων παρέστη ο Αντιδήμαρχος  κ.  Γεώργιος  Παρασκευάς.

Τον θείο κήρυξε π. Μεθόδιος όπως και αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας με πολλά πνευματικά μηνύματα που απορέουν απο την Θεομητορική Εορτή.

Ακολουθως στο προαύλειο του ιερού ναού τα μέλη του Χορευτικού του Πνευματικού  Κέντρου του Ιερού Ναού παρουσίασαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς από την Μικρά Ασία τόπου προελεύσεως της  Ιεράς  Εικόνος.

Τέλος η Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή το πρωί  ενώ καθημερινά θα  τελούνται  Ιερές  Ακολουθίες.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Δέσποινα Κοντάκη.

TOP NEWS