Η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας στον Βύρωνα

  • Dogma
εικόνα παναγίας της βηματάρισας

Από  το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας της Βατοπαιδινής στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό για προσκύνημα έως την Κυριακή 22 Μαΐου.

εικόνα παναγίας της βηματάρισας εικόνα παναγίας της βηματάρισας

Το αντίγραφο της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας, δώρο του Γέροντος Εφραίμ προς την Ιερά Μονή του Τρικόρφου, κόμισαν οι πατέρες της Μονής στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου την υποδέχτηκαν στον Ναό ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Λιόλιος και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως.

εικόνα παναγίας της βηματάρισας εικόνα παναγίας της βηματάρισας

Να υπενθυμίσουμε ότι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος από τις 9 Μαΐου βρίσκονται για προσκύνημα το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα του Αποστόλου Θωμά, τμήμα της δεξιάς χειρός του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αγ. Παντελεήμονος, Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ, Αγ. Νικολάου, Αγ. Χαραλάμπους, Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, Αγ. Στεφάνου Πρωτομάρτυρος, Αγ. Βαρβάρας, η κάρα του Αγ. Στεφάνου μάρτυρος εκ της Ι. Μονής Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου και των Αγ. Δέκα μαρτύρων της Κρήτης, τα οποία θα παραμείνουν έως τις 25 Μαΐου.Το προσκύνημα των Ιερών Κειμηλίων ξεκινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

εικόνα παναγίας της βηματάρισας εικόνα παναγίας της βηματάρισας

Καθημερινά στον Ιερό Ναό στις 7.30 το απόγευμα, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, πραγματοποιεί πνευματικές ομιλίες και σταυρώνει τους πιστούς με το Τίμιο Ξύλο.Σήμερα το απόγευμα ο Γέροντας Νεκτάριος θα σταυρώσει όλους τους πιστούς με το θαυματουργό πετραχήλι του Αγίου Μάρτυρος Φιλουμένου, που μαρτύρησε στο Φρέαρ του Ιακώβ στα Ιεροσόλυμα.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ