Η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού στη Μητρόπολη Καρυστίας

  • Dogma
ευαγγελισμού

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με τις προβλεπόμενες  υγειονομικές  διατάξεις τιμήθηκε η θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστία και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στον φερώνυμο ιερό ναό στην  ενορία των Περιβολίων και χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού πλαισιούμενος τον Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου τους Πρωτοπρ Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά  Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου  τον Οικονόμο Αναστάσιο Γανωτή εφημέριο Νεοχωρίου τον Πρεσβύτερο Παναγιώτη Καρακίτσο εφημέριο του ιερού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  και αναφέρθηκε  εστιάζοντας με τον θεόπνευστο λόγο του στο ανερμήνευτο θαύμα της συλλήψεως και  ενσάρκωσης  που απορρέει το χαρμόσυνο μήνυμα απο την θεομητορική εορτή.

Εν συνεχεία ευχήθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς που προσήλθαν στην λατρευτική σύναξη στην οποία παρίστατο  ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Ζέρβας, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Γεώργιος Κότσαρης  και κ. Νικόλαος Μαστροκώστας, η Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Μαρία Σαμαρά Μπότη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινότητας Αλιβερίου κ. Γεώργιος Παπαδιόχος, ο Πρόεδρος του τμήματος Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου κ. Γεώργιος Τζάνης και μέλη εκκλησιαστικών συμβουλίων γειτονικών ιερών ναών..

Καθώς, επίσης, παρέστη  ο  Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων κ. Ιωάννης  Αποστολόπουλος με τά μέλη  του Συλλόγου.

Εκ του αναλογίου έψαλε ο Πρωοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαράλσμπος Μαζαράκης με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού και Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε στο φερώνυμο παρεκλήσι  το οποίο υπήρξε πάλαι ποτέ ιερά μονή υπαγόμενη  στην  ενορία των Τσακαίων επαρχίας Δυστίων στην οποία ιεράτευσαν ο Άγιος Νεκτάριος και ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλύβιτης.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Πρεσβύτεροι Αριστείδης Αδάμ εφημέριος Μεσοχωρίων  Ιωάννης Αντωνίου εφημέριος Οξυλίθου  και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Τονθείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε μέσα απο τους ύμνους της εορτής και στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας.

Επίσης, στον φερώνυμο ιερό ναό των Ζαράκων ιερούργησε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ Στύρων Σεβσασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Πορφύριο Γιαννάκη  και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη καθώς επίσης συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ζαράκων και οι πιστοί της ενορίας.

Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον μεθεόρτιο εσπερινό της αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού  και στην Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας στον φερώνυμο ιερό ναό των Καλημεριάνων Κύμης πλαισιούμενος απο τους Πρεσβύτερους Ιωάννη Αντωνίου εφημέριο Οξυλίθου Ιωάννη Μπατή εφημέριο της ενορίας και τους Διακόνους Πρόδρομο Γκέγκε και Ιωάννη Τσακλάνο.

Επίσης,παρέστη μεταξύ των πιστών και         ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων κ. Φίλιπος Βογιατζής

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  ο οποίος με τον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε  μέσα απο τους στίχους  των χαιρετισμών  χαίρε ξύλο αγλαόκαρπο εξ  ου τρέφονται πιστοί χαίρε ξύλο ευσκιόφυλλον υφ’ σκέπτονται πολλοί.

Φωτογραφίες Σταματούλα Λεβέντη Δημήτριος Πετρογιάννης.

TOP NEWS