Η ξεχωριστή Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Μητροπολιτικό Ναό στη Σπάρτη

  • Dogma
σπάρτη

Ιδιαίτερη ήταν φέτος η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη.

Στο Μητροπολιτικό Ναό στη Σπάρτη,  συμπροσευχήθηκαν χθες Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, οι περισσότεροι από τους ορθόδοξους συμμετέχοντες/ουσες στη διεθνή διημερίδα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, που διεξήχθη στη Σπάρτη στις 14 και 15 Απριλίου 2016.

σπάρτη

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος της Μποροντιάνσκι, βικάριος της επαρχείας του Κιέβου κ. Βαρσανούφιος, ενώ στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Μάξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεραπίωνας, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

σπάρτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τους εκλεκτούς φιλοξενούμενους στην πόλη μας, ενώ αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αλλά και στο ενδιαφέρον θέμα της διημερίδας που είχε να κάνει με τα μοναστηριακά προϊόντα και την προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.

σπάρτη

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ο οποίος μίλησε για την ταπεινοφροσύνη ως απαραίτητο στοιχείο για την ψυχική μας ανύψωση και την επαφή μας με τον Πανάγαθο Θεό. Ακολούθως ο σύμβουλος της Δ.Σ.Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μυγδάλης, ο οποίος είναι και αναγνώστης, έψαλε το ‘’Άσπιλε, αμόλυντε’’, ενώ η Ακολουθία ολοκληρώθηκε με τις μοναχές της Ιεράς Μονής Ορμυλίας Χαλκιδικής να ψάλλουν μέσα σε κατανυκτικό κλίμα ‘’την ωραιότητα της παρθενίας σου’’.

σπάρτη

Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας και ταμίας της Δ.Σ.Ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Γεώργιος Καββαθάς.

TOP NEWS