Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μητρόπολη Ιωαννίνων

  • Δόγμα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την πόλη μετά από επίσημη πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτη κ. Μαξίμου προκειμένου να τελέσει τα θυρανοίξια του νεόδμητου Ι. Ναού του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Μητρόπολη Ιωαννίνων και όλες οι τοπικές αρχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος από το απόγευμα της Κυριακής, 10 Ιουλίου,  βρίσκεται στην πόλη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την πόλη μετά από επίσημη πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτη κ. Μαξίμου προκειμένου να τελέσει τα θυρανοίξια του νεόδμητου Ι. Ναού του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • patriarxis giannena1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • patriarxis giannena2

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Εντιμ. κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Ελλογιμ. κ. Μωυσή Ελισάφ, και θα αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ιωαννιτών, καθώς επίσης και επίτιμος Καθηγητής των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Προύσης κ. Ιωακείμ και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς, και Διάκ. κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, και ο Εντιμ. κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, Γραμματεύς του Πατριαρχείου.

Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου

Τρίτη 12 Ιουλίου

07.30: Πανηγυρική θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Παϊσίου

12.00: Εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του ναού (ονοματοδοσία της πλατείας προς τιμή του κ. Βαρθολομαίου».

13.00: Εγκαίνια Σχολής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Ανακύκλωσης Ιωαννίνων

18.30: Προσκύνημα στο ναό του πολιούχου των Ιωαννίνων Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου

19.15: Επίσκεψη στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας

20.00: Εκδήλωση και αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Τετάρτη 13 Ιουλίου

09.30: Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

10.30: Αγιασμός στο νέο μουσείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων

11.30: Επίσκεψη στο Νησί

18.30: Επίσκεψη στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδες»

19.15: Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου

20.00: Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο Καθηγητή των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με πληροφορίες από https://www.epiruspost.gr/

TOP NEWS