Η Ζάκυνθος λιτάνευσε τον Άγιο Διονύσιο

  • Dogma
διονύσιο

Με την καθιερωμένη -αλλά μικρότερης διάρκειας λόγω της βαριάς συννεφιάς- λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, σε ολόκληρη την πόλη υπό τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών να τη συνοδεύουν κορυφώθηκαν με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο. 

Τον Πολιούχο του νησιού τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, οι Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος, Ζάμπιας Ιωάννης, Αξώμης Δανιήλ και οι Επίσκοποι Χριστιαννουπόλεως Προκόπιος και Ωλένης Αθανάσιος.

Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Σταυρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος και Επιχειρηματικότητας Δ. Μπάστας, ο Δήμαρχος Παυλος Κολοκοτσάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πολιτευτές και οι τοπικές στρατιωτικές Αρχές.

Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησαν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Τιμές απέδωσαν οι τοπικές Φιλαρμονικές Ζακυνθίων, Αλυκών και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. επίσης συμμετείχαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα Σώματα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγών.

διονύσιο

Πηγή:imerazante.gr

TOP NEWS