Η Ζάκυνθος τιμά τον προστάτη της Άγιο Διονύσιο

  • Dogma
ζάκυνθος

Ξεκινά σήμερα με επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο τριήμερος εορτασμός για τη Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου.

Φέτος συμπληρώνονται 302 χρόνια από τη μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο. Σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου Δ΄ από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.

Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία, με περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ιερά Αγρυπνία. Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Την ίδια ημέρα, ώρα 11 το πρωί (καιρού επιτρέποντος) θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των περιοχών Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Πηγή: imeraznte.gr

TOP NEWS