“Ηχοτοπία της Αφρικής. Θεολογικές, Ανθρωπολογικές και Δικαιικές Προσεγγίσεις”

  • Dogma

Ένα διεθνές Ιεραποστολικό Συνέδριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Κ.Π.Α.

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Ηχοτοπία της Αφρικής. Θεολογικές, Ανθρωπολογικές και Δικαιικές Προσεγγίσεις”, διοργανώνουν το Εργαστήριο Κανονικού Δικαίου και το επιστημονικό σωματείο Μνήμη και Πρωτοπορία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου  και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, κατά ευγενική παραχώρηση του Κοσμήτορός μας Αν. Καθηγητή Χρήστου Καραγιάννη. Την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης, Καθηγητής κ.Κύριλλος.

Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Το Συνέδριο αποτελεί τον καρπό της αγαστής συνεργασίας των στελεχών του Εργαστηρίου Κανονικού Δικαίου και του Επιστημονικού Σωματείου Μνήμη και Πρωτοπορία. Πραγματοποιείται εξάλλου με τη στήριξη των Πρυτανικών Αρχών, του  Κοσμήτορα μας και του Προέδρου  του Τμήματος μας και ασφαλώς τη συμβολή της Επιστημονικής Επιτροπής και των έγκριτων ομιλητών προερχομένων από τη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και έτερα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια. Αξίζει να γίνει μνεία στην πολύτιμη αρωγή των μελών της Γραμματείας και της Υποστήριξης του Συνεδρίου, προσώπων  που πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό του  Εργαστηρίου Κανονικού Δικαίου ή/και του Μνήμη και Πρωτοπορία.

Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου, ο οποίος θα αναπτύξει και εισήγηση με θέμα “Η συστηματική εκπαίδευση των γηγενών στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική ως μία απάντηση στις σύγχρονες πολλαπλές προκλήσεις”.

TOP NEWS