Ιερά αγρυπνία από τον Χαλκίδος Χρυσόστομο

  • Dogma
χαλκίδος

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος , πλαισιούμενος από τον Αρχιμ.  Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, τον Οικονόμο Ιωάννη Φαφούτη, και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται μόνιμα στον Ι. Ναό σε ειδικό προσκυνητάρι.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα των Αγίων και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς  στην μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και στο κοινό γνώρισμα όλων των εορταζομένων Αγίων, δηλαδή στην αγάπη τους προς τον Χριστό, για χάρη Του οποίου υπέμειναν πολλές δοκιμασίες, βασανιστήρια και θανάτους από τα, κάθε εποχής, εναντία περιβάλλοντα στον Χριστό και τους πιστούς Του. Κλείνοντας, ευχήθηκε για τον εορτάζοντα Πατριάρχη του Γένους μας και σε όλους τους συμμετέχοντες στην Ιερά Αγρυπνία πιστούς, να αξιωθούμε όλοι, εν εκείνη τη ημέρα, όχι να εορτάσουμε, αλλά να συνεορτάσουμε μετά των Αγίων στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Συμεών, ο οποίος έχει καθιερώσει κάθε μήνα να τελείται μία Ιερά Αγρυπνία, αλλά και τους προσελθόντες πιστούς.

 

Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ