Ιερά παράκληση για τους υποψήφιους των Πανελληνίων από τον Ιεραπύτνης

  • Dogma
ιεραπύτνης

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με τη συμμετοχή των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για την ενίσχυση και τον φωτισμό των διαγωνιζομένων μαθητών.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και ανέγνωσε ειδική ευχή υπέρ του φωτισμού και του επιστηριγμού των διαγωνιζομένων μαθητών και των υποψηφίων για «την είσοδον αυτών εν ταις κρείττοσι σχολαίς».

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος απηύθυνε λόγους πατρικούς προς τους τελειόφοιτους μαθητές, υπογραμμίζοντας ότι «έφτασε ο καιρός των εξετάσεων, που δεν θα είναι η μοναδική δοκιμασία στη ζωή τους, και με την Ιερά Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό προσευχηθήκαμε στον Πάνσοφο Δεσπότη Χριστό, την πηγή της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, να σας ενισχύσει και να σας φωτίσει, να καθαρίζει τη σκέψη και να διατηρεί διαυγές το μυαλό σας, ώστε με ψυχραιμία, χωρίς άγχος, ακηδία και κακόνοια, με τη αρωγή της θείας Χάρης και την πρεσβεία της Παναγίας της Ελεούσας, να διέλθετε με επιτυχία τη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων». Επίσης και με όλη του την καρδιά του ευχήθηκε καλή επιτυχία και να ανταμειφθούν οι κόποι τους, και τόνισε ότι ο ίδιος ως ο Επίσκοπος και πνευματικός τους πατέρας, οι Ιερείς, οι γονείς και οι καθηγητές συμπροσεύχονται και είναι κοντά σας σε αυτή την κρίσιμη δοκιμασία, ενώ κάλεσε τα παιδιά να έχουν πίστη και θάρρος, και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, να παραμείνουν ελπιδοφόροι και με υψηλούς στόχους και προσδοκίες στη ζωή τους.

Τέλος ο Σεβ. κ.Κύριλλος διένειμε σε όλους τον άρτο και εικόνες της Παναγίας της Ελεούσας, της Ρεϊσδεριανής.

Στην ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης μετείχαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και Εφημέριοι της πόλεως και συμμετείχαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και στις επικείμενες προαγωγικές εξετάσεις, γονείς και κάποιοι εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννης Πυργιωτάκης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα Ιερά Παράκληση για την ενίσχυση και τον φωτισμό των υποψηφίων για είσοδο στις Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας τελέσθηκαν στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου, στην πόλη της Σητείας, και στις Ενορίες Παλαικάστρου, Μακρύ Γιαλού και Κουτσουρά.

TOP NEWS