Ιεραπύτνης: Η Αγία Καλλιόπη συνδύαζε τη σωματική ωραιότητα με το κάλλος της ψυχής

  • Dogma
ιεραπύτνης

Με ιδιαίτερη ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2022, εορτή της μνήμης της αγίας μάρτυρος Καλλιόπης, το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Μυρσίνης στον οικισμό Μόχλος Σητείας. 

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στους παρευρισκομένους ευσεβείς χριστιανούς της ευρύτερης περιοχής και ευλόγησε τους άρτους στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού, τον οποίο ανήγειραν και εξόπλισαν δι᾽ εξόδων τους ο συνταξ. σήμερα πρώην Εφημέριος Μυρσίνης πρωτ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης και η Πρεσβυτέρα του Καλλιόπη και δώρισαν στην Ενορία Μυρσίνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή, τα αλλεπάλληλα μαρτύρια και τον αποκεφαλισμό της Αγίας Καλλιόπης, η οποία προστέθηκε στο νέφος των Μαρτύρων της Εκκλησίας μας κατά την εποχή των διωγμών κατά των χριστιανών. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η αγία καλλιπάρθενος Καλλιόπη, που συνδύαζε την σωματική ωραιότητα με το κάλλος της ψυχής, αγάπησε ολόψυχα «του Σωτήρος το κάλλος», ομολόγησε σθεναρά μέχρι και το τελευταίο στάδιο των φρικτών βασανιστηρίων της τη χριστιανική ιδιότητά της και την αμετάθετη πίστη της στον Νυμφίο Χριστό, γι᾿ αυτό και αξιώθηκε «δόξης θεϊκής». Τέλος ευχήθηκε, με τις πρεσβείες και τη βοήθεια της τιμωμένης Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης, όλοι να προσλάβουμε το μήνυμα των μαρτύρων και να βαδίσουμε τον δρόμο της αγιότητας, σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού «άγιοι γίνεσθε ότι εγώ άγιος ειμί».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης, Συνταξ. Εφημέριος, ο Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης, Εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Τουρλωτής και Αρχιερατικός Επίτροπος Ζ΄ Αρχιερατικής περιφέρειας, ο Αιδεσιμ. Ιερεύς π. Νικόλαος Σφενδουράκης, Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Μυρσίνης, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

TOP NEWS