Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ευθυγραμμισμένοι στην πίστη των πατέρων μας, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της ζωής

  • Dogma
ιεραπύτνης

Με θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Στεφάνου της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας Ιεράπετρας

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό ναό της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας. Στην ακολουθία  χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για χαρακτηριστικά γεγονότα από το βίο του Πρωτομάρτυρος Αγίου Στεφάνου, όπως περιγράφονται στις Πράξεις των Αποστόλων. Ήταν άνδρας πλήρης Πνεύματος Αγίου και δυνάμεως, σοφός και συνετός, δυνατός εν έργω και λόγω, που συκοφαντήθηκε από τους Εβραίους και λιθοβολήθηκε. Αξιώθηκε να δει σε όραμα τον Κύριο Ιησού Χριστό σε πλήρη δόξα, καθήμενο στα δεξιά του Πατρός και λίγο πριν εκπνεύσει, προσευχήθηκε για τους Εβραίους που τον λιθοβολούσαν με μανία με τα λόγια που και ο Κύριος συγχώρεσε τους σταυρωτές Του: Πάτερ μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην. Και υπογράμμισε ότι εμείς οι άνθρωποι που ζούμε στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, που κατακλύζεται από τεχνολογικές και άλλες ανακαλύψεις και επιτεύγματα, μόνο όταν είμαστε ευθυγραμμισμένοι στην πίστη των πατέρων μας, που μας κληροδότησαν μοναδικά μνημεία, όπως είναι ο εορταζόμενος ναός, που ανήγειραν και εξόπλισαν σε εποχές των κατακτητών με πολλές δυσκολίες οικονομικές και άλλες, αλλά με μεράκι και περίσσεια αγάπη προς τους Αγίους, θα μπορέσουμε να βρούμε τον βηματισμό μας και να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της ζωής.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Αιδεσ. Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Εφημέριος Ενορίας Μαύρου Κολύμπου και Αρχιερ. Επίτροπος ΣΤ΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, ο Αιδεσ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Εφημέριος του Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσης και Αρχιερ. Επίτροπος Β΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, ο Αιδεσιμολ. π. Νεκτάριος Παθιάκης, Εφημέριος Ενορίας Ζάκρου και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο νέος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμ. Φραγκούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκης, νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκης κ.α.

TOP NEWS