Ιεραπύτνης Κύριλλος: Η η αγία Ειρήνη είναι απόδειξη ότι η αγιότητα είναι δυνατότητα όλων των ανθρώπων

  • Dogma
ιεραπύτνης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, εορτή της μνήμης της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρύ Γιαλού (β´ κλίτος) στον ομώνυμο παραθαλάσιο τουριστικό οικισμό. 

Ανήμερα της πανηγύρεως του ναού ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Ειρήνης και έκανε ιδιαίτερο λόγο στην αξία της μοναχικής ζωής και στις μοναχικές αρετές της παρθενίας, της υπακοής και της ακτημοσύνης, καθώς και στην καλλιέργεια του  ασκητικού φρονήματος και την αγιότητα του βίου, σύμφωνα με την εντολή του ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που μας προτρέπει «άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί». Όπως σημείωσε η αγία Ειρήνη και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας είναι απόδειξη ότι η αγιότητα είναι δυνατότητα όλων των ανθρώπων, και κατέληξε με την ευχή και εμείς να μιμηθούμε το παράδειγμα των αγίων και να ακολουθήσουμε με ζωντανή πίστη τη δύσκολη αλλά ουρανοδρόμο πορεία του προσωπικού αγώνα της εν Χριστώ τελειώσεως και της αγιότητας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. Αρχιερατικός Επίτροπος της Στ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος Ενορίας Μ. Κολύμπου  Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Χατζάκης, Εφημέριος της Ενορίας Μακρύ Γιαλού, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκης, καθώς και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού.

TOP NEWS