Ιεραπύτνης Κύριλλος: Μόνο ο Χριστός μπορεί να μας θεραπεύσει και να μας χαρίσει την ψυχοσωματική μας υγεία

  • Dogma
ιεραπύτνης

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, ΣΤ´ Ματθαίου και εορτή της Αγίας μάρτυρος Χριστίνης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε, κήρυξε και τέλεσε τα ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Σακκαδάκη (ετήσιο) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας.

Ο Ποιμενάρχης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού της ευαγγελικής περικοπής. Ο ιατρός των ψυχών και Θεάνθρωπος Κύριος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης  σήμερα θεραπεύει τον επί χρόνια παραλυτικό ασθενή. Και αρχίζει την θεραπεία πρώτα της ψυχής. Συγχωρεί πρώτα τις αμαρτίες του, γιατί είναι ο μόνος που έχει εξουσία να συγχωρεί τις αμαρτίες και τα σφάλματα των ανθρώπων. Είναι ο Δημιουργός του ανθρώπου και έχει εξουσία στην ψυχή και το σώμα του. Έπειτα του χαρίζει και την υγεία του σώματος. Και όλα αυτά γιατί είδε την πίστη των ανθρώπων που συνόδευαν τον βαριά άρρωστο, αλλά γνώριζε και την δική του πίστη και αποφασιστικότητα. Όμως, διέγνωσε και τη μνησικακία και τη ζηλοφθονία των υποκριτών Γραμματέων και Φαρισαίων, που σκέφτονταν ότι μόνο ο Θεός μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες και όχι ο Χριστός, τον οποίο δεν αποδέχονταν. Και τους ελέγχει. Γιαυτό αμέσως ο φιλάνθρωπος Κύριος διατάσσει τον παραλυτικό να σηκωθεί και θεραπεύεται και θεραπεύει τη σωματική του παράλυση. Όλοι μας είμαστε αμαρτωλοί και ασθενείς πνευματικά πολλές φορές και σωματικά. Μόνο ο Χριστός μπορεί να μας θεραπεύσει και να μας χαρίσει την ψυχοσωματική μας υγεία. Ας τον παρακαλέσουμε να μας βοηθήσει για να ενεργοποιήσουμε τις ανενέργητες δυνάμεις της ψυχής μας και τα κρυμμένα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, που λάβαμε στο Άγιο Βάπτισμα. Να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε στη ζωή μας το θέλημα και τις εντολές του και να επιζητούμε συνεχώς την άφεση των αμαρτιών και των σφαλμάτων μας με την μετάνοια, κατέληξε ο κ. Κύριλλος.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο προϊστάμενος της Ενορίας πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

TOP NEWS