Ιεραπύτνης Κύριλλος: Μπροστά σε αυτή την σκληρή τραγωδία εντείνουμε τις προσευχές μας στον Θεό

  • Dogma
ιεραπύτνης

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2023 η Ακολουθία της Α´ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος και ανέγνωσε την Α´ στάση των Χαιρετισμών.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, στo τέλος της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης, μετά από Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, τέλεσεΤρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των «εις το εν τη περιοχή των Τεμπών πρόσφατον σιδηροδρομικόν δυστύχημα τελειωθέντων» και ειδική Δέηση για την ενίσχυση και την παρηγορία των τραυματιών και των οικογενειών τους, ενώ οι καμπάνες του ναού ηχούσαν πένθιμα.

Προηγουμένως ο Σεβ. κ. Κύριλλος ανάγνωσε προς το εκκλησίασμα το ακόλουθο κείμενο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης: «Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με αφορμή τη μεγάλη Εθνική Τραγωδία της καταστροφικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, προσεύχεται για την ανάπαυση των ανθρωπίνων θυμάτων και εύχεται για την επούλωση των πληγών των της μεγάλης αυτής καταστροφής. Η Εκκλησία Κρήτης με βαθειά οδύνη συμμετέχει στο βαθύτατο πόνο, τον οποίο βιώνουμε ως κοινωνία, με τον αδόκητο θάνατο τόσων συνανθρώπων μας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή Της στους πληγέντες. Μπροστά σε αυτή την σκληρή τραγωδία στεκόμαστε όλοι μαζί με θλίψη ψυχής και εντείνουμε τις προσευχές μας στον Θεό, για την ανάπαυση των αιφνιδίως τελειωθέντων και την ενίσχυση των τραυματιών και όλων των θυμάτων της τραγωδίας. Σήμερα, θα τελεστούν σε όλη την Κρήτη δεήσεις υπέρ της αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων και υπέρ της ενισχύσεως των εν ανάγκαις ευρισκομένων αδελφών μας από το θανατηφόρο τραγικό γεγονός».

Μετά την Απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με την σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, τις πρεσβείες της Οποίας επικαλέστηκε για να παρηγορήσει τις πονεμένες ψυχές των γονέων και των συγγενών των θυμάτων.

Στην Ακολουθία των Χαιρετισμών έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του ναού Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, και εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

TOP NEWS