Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να καλλιεργήσουμε τις αρετές της αγάπης και της ελεημοσύνης, για να δούμε το πρόσωπο Θεού από αυτήν εδώ τη ζωή

  • Dogma
ιεραπύτνης

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης κ. Κυρίλλου η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Tην Κυριακή 19 Nοεμβρίου 2023 (Θ΄ Λουκά), ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, στο τέλος της οποίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη, επί σειρά ετών Εφημερίου του Ναού, και το εννεάμηνο της Πρεσβυτέρας του Μαρίας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. ανέλυσε την παραβολή του άφρονος πλουσίου και υπογράμμισε την πνευματική ζημιά με ολέθρια αποτελέσματα που προκαλεί στην ψυχή του ανθρώπου η πλεονεξία, η φυλαργία και η φιλοκτημοσύνη. «Η προσκόλληση μόνο στα υλικά αγαθά καθιστά τον άνθρωπο ειδωλολάτρη, γιατί όλη του η ψυχική και σωματική ενέργεια εξαντλείται στο να αποκτήσει ολοένα και περισσότερο πλούτο. Κέντρο όλου του κόσμου είναι μόνο ο εαυτός του και η πνευματική αυτή τύφλωση και σκότωση δεν του αφήνει κανένα περιθώριο να νοιαστεί για τον αναγκεμένο και πονεμένο συνάνθρωπό του, ούτε να τον ελεήσει και να μοιραστεί λίγα από τα πολλά αγαθά μαζί του. Θεωρεί ο άφρων και ανότητος ότι όσο πιο πολλά έχει συνάξει, τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσει. Όμως λογαριάζει, χωρίς τον Θεό. Ας προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πολεμήσουμε αυτή την δαιμονική κατάσταση και να καλλιεργήσουμε τις αρετές της αγάπης, της φιλαλληλίας και της ελεημοσύνης, για να μπορέσουμε να δούμε πρόσωπο Θεού από αυτήν εδώ τη ζωή, που είναι ο μείζων και ανεκτίμητος θησαυρός, κατέληξε ο Σεβ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Αιδ/τος Πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός, συνταξιούχος Εφημέριος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Εφημέριος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γεωργίου, ο Αιδεσ. Ιωάννης Νερατζούλης, από την Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

TOP NEWS