Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να καλλιεργήσουμε τις χριστιανικές αρετές της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης στον Θεό

  • Dogma

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Σοφίας στην πανηγυρίζουσα Ενοριακή Ιερά Μονή των Αρμένων Σητείας

Με κατάνυξη και αρκετή συμμετοχή πιστών τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στην πανηγυρίζουσα πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Αγίας Σοφίας της Ενορίας Αρμένων Σητείας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων επί Ρωμαίου αυτοκράτορος Ανδριανού, στη δύναμη πίστεως, στη γενναιότητα, τη μεγαλοψυχία και το ανδρείο φρόνημα της Αγίας Σοφίας, η οποία είχε τη σοφία του Θεού και ενέπνευσε και μετέδωσε βαθιά πίστη στις τρεις κόρες της, τις οποίες προέτρεψε να μαρτυρήσουν για τον αγαπημένο τους Χριστό και μάλιστα παρακολούθησε το φρικτό τους μαρτύριο τους. Περήφανη για τα παιδιά της η Αγία Σοφία περισυνέλεξε τα τίμια λείψανά τους, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και η Αγία Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τις πρεσβείες και τη βοήθεια των εορταζομένων Αγίων και όλοι να προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε τις χριστιανικές αρετές της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης στον Θεό.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Αισεδιμ. πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, προϊστάμενος του ιερού ναού Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Αιδεσιμ. Εφημέριος της Ενορίας Αρμένων Οικονόμος π. Σπυρίδων Βασιλάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν αρκετοί ευσεβεις χριστιανοί της περιοχής, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Πορταράκης και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων κ.α.

Ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων.

TOP NEWS