Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να μετανοούμε ειλικρινά για τα λάθη και να επιστρέφουμε πάντοτε στην Εκκλησία

  • Dogma
ιεραπύτνης

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος  αναφέρθηκε στα νοήματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και ανέλυσε την παραβολή του Ασώτου Υιού.

Την Κυριακή του Ασώτου, 12 Φεβρουαρίου 2023, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε και κήρυξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Πριν την απόλυση τέλεσε τα τεσσακονθήμερα μνημόσυνα των μακαριστών Χριστοδούλου Ζαφείρη και Μιχαήλ Σπηλιαρωτάκη.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος  αναφέρθηκε στα νοήματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και ανέλυσε την παραβολή του Ασώτου Υιού. Την απόφαση του παραστρατημένου υιού να μετανοήσει ειλικρινά και να επιστρέψει στο σπίτι του ευσπλαγχνικού πατέρα, στην αρχοντική στάση του πατέρα, που υποδέχθηκε τον μετανοημένο γιο του, αλλά και στην απρεπή και εγωιστική συμπεριφορά του μεγάλου γιου, που δεν κατάβαλε το μεγαλείο της μετάνοιας και της πατρικής αγάπης. Ευχήθηκε δε όλοι μας να μετανοούμε ειλικρινά για τα λάθη και τις αδυναμίες μας και να επιστρέφουμε πάντοτε στο σπίτι του Πατέρα μας , την Αγία μας Εκκλησία, ο οποίος μας περιμένει, χωρίς να μας καταδικάζει και να μας κατακρίνει, κατέληξε ο Σεβ.

Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο πρωτ. Ισίδωρος Μέτσιος, από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο εφημέριος του ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

TOP NEWS