Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ο βίος της Αγίας Μαρίνας αποτελεί φωτεινό φάρο σε καιρούς δύσκολους για όλους μας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Επάνω Χωριού Ιεράπετρας κοντά στον οικισμό Μοναστηράκι, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και το βίο της Αγίας Μαρίνας και σημείωσε ότι παρόλο το νεαρό της ηλικίας της η Μεγαλομάρτυς παρέμεινε πιστή και αφοσιωμένη στον αγαπημένο της Νυμφίο Χριστό. Υπέμεινε με ανδρεία και γενναιότητα την φοβερή φυλάκιση, τα φρικτά μαρτύρια και τέλος τον αποκεφαλισμό για την πίστη της στον Χριστό και την Αγία Του Εκκλησία. Τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος, μας διδάσκει ο Ιερός Χρυσόστομος. Και εμείς, δεν έχουμε παρά να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τη ζωή και τον βίο της Αγίας Μαρίνας, που αποτελεί φωτεινό φάρο και σηματοδότη ζωής, σε καιρούς δύσκολους για όλους μας. Ας παρακαλέσουμε την εορταζομένη Αγία πάντοτε να πρεσβεύει για μας στον αγωνοθέτη Κύριο για να μας απαλλάσσει από κάθε ψυχοσωματική ασθένεια και προσβολή του αοράτου εχθρού στη ζωή μας, κατέληξε ο Σεβ.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος ναού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος Β΄ Αρχιερ. Περιφ., ο Εφημέριος της Ενορίας Επάνω Χωρίου π. Στυλιανός Γωνιωτάκης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή.

Στο Ιερό Αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης και ο Ιεροψάλτης κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης.

 

TOP NEWS