Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ο βίος του Αγίου Δημητρίου να αποτελεί οδοδείκτη στη ζωή μας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε η ζωή και ο βίος του Αγίου να αποτελούν πάντοτε φωτεινό παράδειγμα και οδοδείκτη στην καθημερινή ζωή όλων μας.

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2023 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου της Ενορίας Κεντρίου Ιεράπετρας, στο πάλαι ποτε «Πετροχώρι», τόπο κατοικίας των λεπρών της περιοχής Ιεράπετρας κατά τον 19ο αιώνα. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε σύντομα για ο βίο και το μαρτύριο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου, υπογραμμίζοντας ότι από όλα τα παράσημα των αρετών, εκείνο που ξεχώριζε στον Μυροβλήτη και Θαυματουργό Άγιο ήταν το παράσημο της αυταπαρνήσεως. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη σχέση του Αγίου με την πόλη της Θεσσαλονίκης διαχρονικά και τα συνεχή θαύματα και ιάσεις που συνεχίζει να επιτελεί από τον 3ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας σε όλους τους πιστούς, που με πίστη επικαλούνται το όνομά του και με ευλάβεια προσέρχονται και ασπάζονται τα τίμια λείψανά του και λαμβάνουν άγιο μύρο.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε η ζωή και ο βίος του Αγίου να αποτελούν πάντοτε φωτεινό παράδειγμα και οδοδείκτη στην καθημερινή ζωή όλων μας.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Αισεδιμ. πρωτ Γεώργιος Κανάρης, Εφημέριος Ενορίας Κεντρίου, ο Αισεδιμ. πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, προϊστάμενος του ιερού ναού Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

TOP NEWS