Ιεραπύτνης Κύριλλος: Όλοι μας είμαστε υπόχρεοι απέναντι στην γιαγιά του Χριστού μας, την μητέρα της Παναγίας μας και δική μας πνευματική γιαγιά

  • Dogma
ιεραπύτνης

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο μεταβυζαντινό τοιχογραφημένο Ιερό Ναό της Ενορίας Επάνω Χωριού Ιεράπετρας στο μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλλους πευκοδάσος της Θρυπτής, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στους προσκυνητές.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης. κ. Κύριλλος μίλησε για τη βιοτή των Προπατόρων Ιωακείμ και Άννης και για τη συμβολή τους στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Οι Θεοπάτορες, ανέφερε ματαξύ άλλων ο Ποιμενάρχης Ιεραπύτνης ήταν άνθρωποι εκλεκτοί του Θεού. Είχαν τη χάρη και την ευλογία του. Υπέμειναν με καρτερία, υπομονή και βαθειά ταπείνωση το όνειδος της ατεκνίας, αλλά αποδέχθηκαν το σχέδιο του Θεού, χωρίς όρους. Συμβιβάστηκαν με το θέλημα του Θεού και υπήκουσαν στην πρόνοιά του. Έτσι, η Αγία Άννα αποδέχτηκε την εκ Θεού σύλληψή της σε προχωρημένη κατ᾽ άνθρωπο ηλικία γιατί ήξερε ότι υπηρετεί το θέλημα του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου. Και γεννά την Παναγία μας, η οποία έμελλε με τη σειρά της να κυοφορήσει στα σπλάγχνα της τον Θεάνθρωπο Κύριο. Όλοι μας είμαστε υπόχρεοι απέναντι στην γιαγιά του Χριστού μας, την μητέρα της Παναγίας μας και δική μας πνευματική γιαγιά. Ας την παρακαλέσουμε, ιδιαιτέρως οι μανάδες της εποχής μας, να γίνει το πνευματικό πρότυπο όλων μας. Γιατί περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από πνευματικές μανάδες, που θα ανατρέφουν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, κατέληξε ο κ. Κύριλλος.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος ναού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σητείας πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Εφημέριος της Ενορίας Επάνω Χωρίου π. Στυλιανός Γωνιωτάκης, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή.

TOP NEWS