Ιεραπύτνης Κύριλλος: Όταν η ψυχή υποφέρει από τα πάθη, πολλές φορές πάσχει και το σώμα

  • Dogma
ιεραπύντης

Το εσπέρας της Παρασκευής 01 Απριλίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά την Ακολουθία της Δ´ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Ιεράπετρας.

Ο Ποιμενάρχης Ιεραπύτνης στο κήρυγμά του έκανε λόγο για το ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας και ανέλυσε σύντομα τον στίχο «Χαίρε χρωτός του εμού θεραπεία, χαίρε ψυχής της εμής σωτηρία».

«Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον φιλάνθρωπο και αγαθό Θεό από αγάπη. Και είναι διφυής, πλασμένος από σώμα και ψυχή.Και όταν το σώμα αρρωστήσει και αποδιοργανωθούν οι λειτουργίες του, ο άνθρωπος πονεί και υποφέρει. Ασθενεί το σώμα, ασθενεί και η ψυχή. Και όταν η ψυχή υποφέρει από τα πάθη και τις αδυναμίες, πολλές φορές πάσχει και το σώμα. Και ο απελπισμένος και αποκαμωμένος άνθρωπος από τις ασθένειες, τόν θάνατο, τα βάσανα και τις συμφορές, βρίσκει εύδιο λιμάνι και σωτηρία στην Παναγία. Το άγιο όνομά της προφέρει αυθόρμητα στα χείλη του σε κάθε δυσκολία. Και εκείνη ως πραγματική και μεγάλη Μάνα, προστρέχει πρόθυμα να θεραπεύσει τις σωματικές και ψυχικές ασθένειές μας αλλά και να φροντίσει με κάθε τρόπο για τη σωτηρία της ψυχής μας. Γιατί πολλά ισχύει δέησις Μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου. Μόνο Εκείνη γνωρίζει να διαβιβάζει τα αιτήματά μας στον Θρόνο του Κυρίου και να δεέται συνεχώς για την σωτηρία όλων των ανθρώπων, όλου του κόσμου. Είναι η ελπίδα, η παρηγοριά, η παραμυθία, η σκέπη και η κραταιά προστασία όλων μας. Ας ευχαριστήσουμε για όσα μας προσφέρει και ας την παρακαλέσουμε να πρεσβεύει προς τον Υιό και Θεό της πάντοτε για τη σωτηρία όλων μας», κατέληξε ο Σεβ.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος o προϊστάμενος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

TOP NEWS