Ιεραπύτνης Κύριλλος: Πάντοτε να θέτουμε σε προτεραιότητα την αγάπη προς τον Χριστό και όχι τους συγγενείς, το επάγγελμα και τα υπάρχοντά μας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Την Κυριακή (Β´ Ματθαίου), 18 Ιουνίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε και κήρυξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. Ιεραπύτνης μίλησε για τα νοήματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και ανέλυσε την κλήση των πρώτων μαθητών από τον Ιησού στη θάλασσα της Γαλιλαίας. Αναφέρθηκε στους οικείους σε μας τρόπους που πάντοτε χρησιμοποιεί ο Κύριος για να μας προσελκύσει κοντά Του και σημείωσε τη βαρύτητα των λόγων Του και ότι το κύρος του θεϊκού προστάγματος αποδεικνύεται από την άμεση ανταπόκριση των μαθητών.

Ο λόγος του Κυρίου έχει απόλυτη ισχύ και δύναμη, που προξενεί επαναστατικές αλλαγές στο οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο των σχέσεων των μαθητών, που εγκαταλείπουν αμέσως (ευθέως) την οικογένεια και τις επαγελματικές ασχολίες τους και ακολουθούν τον Διδάσκαλο. Δεν περιμένει να έρθουν εκείνοι σ᾽ Αυτόν αλλά Εκείνος πρώτος τους πλησιάζει και αναγνωρίζει στα πρόσωπα των πρώτων συνεργατών του τους μέλλοντες ηγέτες της Εκκλησίας. Εξάλλου πάντοτε την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο για τη σωτηρία μας την έχει ο Χριστός.

Ας προσπαθήσουμε και εμείς μιμούμενοι τους μαθητές να μην αποποιούμαστε το κάλεσμα του Διδασκάλου Χριστού αλλά πάντοτε να θέτουμε σε προτεραιότητα και στο κέντρο της καρδιάς μας την αγάπη προς Εκείνο και όχι τους συγγενείς, το επάγγελμα και τα υπάρχοντά μας, κατέληξε ο Σεβ.

Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο εφημέριος του ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.
Εκκλησιάστηκαν ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης και κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

TOP NEWS