Ιεραπύτνης Κύριλλος: Προτεραιότητά μας η μελέτη του Θείου Λόγου και η εφαρμογή του στη ζωή μας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Κυρίου Κάτω Μεράς Ιεράπετρας, ιερούργησε την Κυριακή Δ’ Λουκά ο Ποιμενάρχης Ιεραπύτνης Κύριλλος.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, Δ´ Λουκά (του Σπορέως), ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τα μνημόσυνα των μακαριστών Φιλίππου Σαρρή και Νικολάου Χατζηπαναγιώτου (τεσσαρακονθήμερα) και Ελένης Φράγκου (εξάμηνο) στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου Κάτω Μεράς Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέλυσε μερικά από τα μηνύματα της. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Λόγος του Κυρίου είναι ο ίδιος για όλους τους πιστούς, όπως ακριβώς ο σπόρος που σπέρνεται στη γη. Από την δική μας προαίρεση εξαρτάται αν τον δεχθούμε και καλλιεργήσουμε τις καρδιές μας για να αναπτυχθεί και να καρποφορήσει, αν τον θάψουμε μέσα στις πέτρες και τα ακάνθια των παθών και των πειρασμών ή αν τον αυξήσουμε με τις αρετές και την κατά Χριστόν ζωή μας. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι μόνιμος και διαρκής για να ετοιμάζουμε τις ψυχές μας με την καταπολέμηση των παθών και την καλλιέργεια των αντίστοιχων αρετών για να δεχόμαστε ως γη καλή και αγαθή τον Λόγο του Θεού. Ας προσπαθήσουμε να θέσουμε μόνιμη προτεραιότητά μας τη μελέτη του Λόγου του Θεού και την εφαρμογή του στη ζωή μας, Αμήν».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί.

TOP NEWS