Ιεραπύτνης Κύριλλος: Στις μέρες μας, όλοι μας έχουμε ανάγκη από καθαρά πρότυπα ζωής, από αγιασμένες ψυχές που έγιναν δοχεία της θείας χάριτος

  • Dogma
ιεραπύτνης

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέσστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στους Τουρτούλους Σητείας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης κ. Κυρίλλου.

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας, επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Σητείας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος κατά την τάξη ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της εορταζομένης Οσιομάρτυρος Αγίας και εξήρε τα πλούσια ψυχικά της χαρίσματα. Ο ιεραποστολικός της ζήλος, η βαθειά και ακράδαντη πίστη της, η αγάπη της στον Νυμφίο Χριστό και η σταθερή της προσήλωση στις αιώνιες και αληθινές αξίες του αγωνοθέτη Κυρίου, την οδήγησαν στο μαρτύριο με γενναιότητα και αποφασιστικότητα. Ιδιαιτέρως στις μέρες μας, όλοι μας έχουμε ανάγκη από καθαρά πρότυπα ζωής, από αγιασμένες ψυχές που έγιναν δοχεία της θείας χάριτος και θα μας οδηγήσουν χωρίς δυσκολίες και εμπόδια στον δρόμο της Βασιλείας των ουρανών. Ας παρακαλέσουμε την Αγία Παρασκευή να μας χαρίζει την υγεία των σωματικών αλλά κυρίως των πνευματικών μας οφθαλμών, για να βλέπουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις με καθαρότητα και πνευματική υγεία, κατέληξε ο Σεβ.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος ναού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ποφύριος Αγγελάκης, προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών και Αρχιερατικός Επίτροπος Ε΄ Αρχιερ. Περιφ., οι συνταξ. Εφημέριοι πρωτ. Κωνσταντίνος Ταβλαδάκης και Οικονόμος Μιχαήλ Συντυχάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Πισκοκεφάλου Οικονόμος π. Αντώνιος Μεταξάκης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

TOP NEWS