ΙΕΡΑΡΧΙΑ: Δεν πέρασε το μεταθετό για τα Μέγαρα

  • Dogma

ΙΕΡΑΡΧΙΑ | ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ Ως ελιγμός αποφυγής σύγκρουσης μπορεί να θεωρείται η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που πριν από λίγο αποφάσισε να μην καλύψει το κενό στην Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος δια μεταθέσεως. 

Λουδάρος Ανδρέας

Ως ελιγμός αποφυγής σύγκρουσης μπορεί να θεωρείται η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που πριν από λίγο αποφάσισε να μην καλύψει το κενό στην Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος δια μεταθέσεως.

Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό, δεν ήταν καθόλου μικρός ο αριθμός των 41 που συγκέντρωσε η επιλογή της μετάθεσης.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει σε αρκετούς Ιεράρχες που τον είχαν ρωτήσει ότι ο ίδιος θα ψήφιζε την μετάθεση του μητροπολίτη Ζιχνών κ. Ιεροθέου στα Μέγαρα.

Με την μετάθεση να βγαίνει από την ημερήσια διάταξη η Ιεραρχία προχωρά σε εκλογή Αρχιμανδρίτη. Καλά πληροφορημένες πηγές του dogma.gr υποστηρίζουν πως νέος μητροπολίτης Μεγάρων θα εκλεγεί ένας εκ των Αρχιμανδριτών:

Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, που υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο
Δημητρίου Αργυρού, που είναι σχολάρχης στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Βελλά και Χρυσοστόμου Παπαθανασίου ο οποίος υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού και διευθυντής στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Ιεραρχία θα καταλήξει σε τριπρόσωπο και εν συνεχεία νέο Μητροπολίτη.

Μείνετε συντονισμένοι στο ΔΟΓΜΑ για όλες τις εξελίξεις.

TOP NEWS