Ιεραρχία: “Είστε ψεύτης”! Οι “πολεμικοί” διάλογοι μεταξύ των Μητροπολιτών!

  • Dogma
ιεραρχία

– Μεγάλη ένταση επικράτησε στην Ιεραρχία, όπου συζητήθηκε η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας – Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο ότι παραβίασε την… 9η εντολή και αποχώρησε! – «Σε μένα που το ράσο έχει κολλήσει πάνω μου και είμαι ένα με την εκκλησία, σε μένα θα πουν ότι την πρόδωσα;» έλεγε ο κ. Ιερώνυμος – Όλοι οι διάλογοι της έντασης και το χρονικό με βίντεο και φωτογραφίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε με ξεκάθαρη διάθεση να υπερασπιστεί την συμφωνία που έχει κάνει με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Ωστόσο βρήκε… τοίχο με τους Μητροπολίτες να αντιδρούν στην συμφωνία και να ξεκαθαρίζουν πως δεν προτίθενται να δεχθούν το να μην είναι οι ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι.

Η συνεδρίαση κράτησε έξι ολόκληρες ώρες και στο τέλος βγήκαν… λιγότεροι από όσοι είχαν μπει. Κι αυτό διότι κατά την διάρκειά της έγιναν δύο “ηχηρές” αποχωρήσεις Μητροπολιτών, συγκεκριμένα της Μεσσηνίας και της Καισαριανής.

Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου για την συμφωνία έγινε δεκτή, εκτός όμως από το κομμάτι της μισθοδοσίας των κληρικών. Για την ακρίβεια η Ιεραρχία δεν δέχθηκε καμία αλλαγή στο ισχύον καθεστώς, με την συμφωνία να μοιάζει να βρίσκεται πια στον αέρα!

Η ένταση “χτύπησε” αρκετές φορές… κόκκινο, με τους διαλόγους που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN να είναι ενδεικτικοί.

Χαμός στην Ιεραρχία!
Εάν περάσει αυτή η συμφωνία Μακαριότατε δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στην χώρα. Θα υπάρχουν παντού αντιδράσεις“, είπε στον κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος δέχεται επιθέσεις πριν… καν ξεκινήσει την ομιλία του!

Χιλιάδες κληρικοί αγωνιούν για την μισθοδοσία στον κλήρο. Δεν μπορούμε να την εκχωρήσουμε“, του λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, για να του απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος: “Είναι προσωπική σου άποψη αυτή“.

Ανάλογη απάντηση παίρνει και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος ζήτησε… φρένο στο θέμα της μισθοδοσίας. “Αυτές τις απόψεις να τις κρατάς για τον εαυτό σου“, λέει στον κ.Ιερόθεο ο Αρχιεπίσκοπος.

Δίνω μάχες και ελπίζω. Η μισθοδοσία είναι εκτός διαλόγου“, επιμένει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Το θερμόμετρο της έντασης χτυπάει… κόκκινο όταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, διακόπτει τον Αρχιεπίσκοπο που ζητά να γίνει δεκτή η συμφωνία και αποχωρεί.

Είστε ψεύτης” (!) λέει στον κ. Ιερώνυμο και αποχωρεί! Οι φωνές περί… προδοσίας κάνουν τον Αρχιεπίσκοπο να ξεσπάσει! “Σε μένα που το ράσο έχει κολλήσει πάνω μου και είμαι ένα με την εκκλησία, σε μένα θα πουν ότι την πρόδωσα;“, λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Η ένταση παραμένει και λίγο μετά αποχωρεί και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Δανιήλ. “Η Ιεραρχία είναι ανώριμη“, λέει ο Ιγνάτιος. “Εσύ θα μας πεις τέτοιο πράγμα; Ότι η εκκλησία είναι ανώριμη;” του απαντά ο Δανιήλ.

Στις… αποχωρήσεις φάνηκε ξεκάθαρα η ένταση, αφού οι δημοσιογράφοι ζήτησαν δηλώσεις από τους Μητροπολίτες οι οποίοι τους έλεγαν κοφτά… όχι!

Παρακολουθείστε το βίντεο με τις αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας:

Με πληροφορίες από: OPEN/ Πηγή newsit
Φωτογραφίες: Eurokinissi – Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS