Ιεραρχία: Εκλογές εν μέσω συνθημάτων από ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Τί ζήτησαν από τον Αρχιεπισκοπο

  • Dogma
ιεραρχία

Ανεμβολίαστοι υγειονοικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνοδικό Μέγαρο, ζητώντας απο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώυμο να πάρει επίσημα θέση στον Πρωθυπουργό για το ζήτημά τους.

Την ώρα που οι εργασίες της Διαρκούς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Ελλάδος συνεχίζονται για 3η ημέρα στο Συνοδικό Μέγαρο με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην εκλογή των νέων Μητροπολιτών, ανεμβολίαστοι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνοδικό Μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα,  κρατώντας πλακάτ. και ζητώντας να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο.

Η περιφρούρησης της Αστυνομίας, η οποία βρισκόταν από το πρωί έξω από Συνοδικό Μέγαρο, ενσισχύθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι από  διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, χωρίς ωστόσο να προκληθούν επεισόδια ή εντάσεις.

Οι αγανακτισμένοι υγειονομικοί συναντήθηκαν μετέφεραν τα αιτήματα τους στον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και ένα χρόνο είναι άνεργοι και ζουν από βοήθεια συνανθρώπων τους, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν.

Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου.

Μετά την αποχώρηση των υγειονομικών ο Ποιμενάρχης Ναυπάκτου υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου της Ιεραρχίας, δήλωσε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι ημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ενήμερος για το ζήτημα και την προσεχή Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα θέσει το θέμα και κατόπιν θα σταλεί σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο κ. Ιερώνυμος επιθυμούσε να συνομιλήσει και ο ίδιος με τους συγκεντρωμένους υγειονομικούς, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν καθώς είχαν ήδη αποχωρήσει.

 

TOP NEWS