Ιεραρχία: Νέος Μητροπολίτης Ηλείας ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος

  • Dogma
ωλένης

Ο Επίσκοπος Ωλένης είναι ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Ηλείας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η διαδικασία της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Ηλείας. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί και εκλεκτός του πρώην Ηλείας Μητροπολίτη κ. Γερμανού, ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος είναι ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Ηλείας, o ο οποίος έλαβε 55 ψήφους έναντι των 58 που είχε λάβει  κατά την κατάρτιση του Τριπρόσωπου.

Νωρίτερα το Τριπρόσωπο για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας μετά και την καταμέτρηση των ψήψων είχε καταρτιστεί ως εξής:

  1. Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος 58
  2. Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος 12
  3. Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος 5

Ποιος είναι ο νέος εφημισμένος Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός), γεννήθηκε στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας στις 10 Φεβρουαρίου 1954 από αγρότες γονείς τον Γεώργιο και την Μαρία.

Μετά το Δημοτικό στην γενέτειρά του και τις Γυμνασιακές του σπουδές (Γυμνάσιο-Λύκειο) στον Πύργο, φοίτησε για δύο έτη (1973-1975) στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισήλθε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1982.

Στις 13 Ιουλίου 1975 εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Λαμπείας υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου, λαμβάνοντας το όνομα Αθανάσιος και το 1976 χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του αυτού Μητροπολίτου.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1982 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και εν συνεχεία προεχειρίσθη σε Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Την 1η Νοεμβρίου 2009 χειροτονήθηκε Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωλένης υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Διετέλεσε από το 1980 Ηγούμενος της Άνω Μονής Δίβρης και από το 1982 Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Προσέφερε τις υπηρεσίας του για πολλά έτη ως Γραμματέας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, έχει τακτικές Ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πύργου και στον Ραδ. Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

TOP NEWS