Ιεραρχία: Το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Γλυφάδας

  • Dogma
γλυφάδας

Για το νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας αποφασίζει αυτή την ώρα η Ιεραρχία. Μια απόφαση που τις προηγούμενες μέρες ξεσήκωσε…θύελλα, καθώς ο Επίσκοπος Σαλώνων πού  αρχικά ήταν  ο επικρατέστερος «εκλεκτός» για τη Μητρόπολη Γλυφάδας, συγκέντρωσε τόσο τα βέλη του Μητροπολίτης Μεσσηνίας, όσο και τη δυσαρέσκεια των Δημάρχων Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, οι οποίοι με ψήφισμά τους ζήτησαν να προκριθεί για τη θέση του νέου Μητροπολίτη ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Αρχιαμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνος.

Το  Τρίπροσωπο για τη Μητρόπολη Γλυφάδας αποτελούν οι:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων, οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ διέρρεαν ότι η επί μακρόν ενασχόλησή του με τα Οικονομικά της Εκκλησίας, τον καθιστούν άριστο γνώστη των περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, γεγονός που τον καθιστά το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί ζητήματα υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος όπως τα… «φιλέτα της Βουλιαγμένης».

Στα συν δε, προσμετρούν και το γεγονός ότι καθώς θα χρειαστεί να διατηρήσει και την υπάρχουσα θέση του, απαιτείται η Μητρόπολή του να βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Οι Δήμαρχοι, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν κάθετα αντίθετη άποψη…

Στον αντίποδα  οι τρεις Δήμαρχοι στην ανακοίνωσή τους τη στήριξη του νυν Πρωτοσύγκελου της χηρεύουσας Μητρόπολης σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας».

 

TOP NEWS