Ιεράρχης της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Κέρκυρα

  • Dogma
κέρκυρα

Στις 16 Νοεμβρίου 2021 ο μητροπολίτης Πολτάβα και Μίργκοροντ Φίλιππος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού, επισκόπου Τριμυθούντος, στην Κέρκυρα. Αυτό ανακοίνωσε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων επικαλούμενη πληροφορίες της εκκλησιαστικής επαρχίας Πολτάβα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία με την ευλογία του Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μακαριωτάτου μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου και του επιχωρίου ποιμενάρχη μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου. Επίσης συλλειτούργησαν κληρικοί του ναού και προσκεκλημένοι ιερωμένοι.

Μπροστά στα τίμια λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνος, τα οποία αναπαύονται σε αυτό τον ναό, ο ιεράρχης ανέπεμψε προσευχές υπέρ της ενότητας των Εκκλησιών και υπέρ παύσεως της επιδημίας, καθώς και υπέρ των ιατρών, οι οποίοι αγωνίζονται για τη ζωή και την υγεία των ασθενούντων.

Μετά το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας συνάντηση του Σεβασμιωτάτου κ. Φιλίππου με τον μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο. Κατά τη συνομιλία, η οποία διεξήχθη σε αδελφική ατμόσφαιρα, οι ιεράρχες συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα της ζωής της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

TOP NEWS