Ιερατική Σύναξη εννέα Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής

  • Dogma
ιερατική σύναξη

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η Ιερατική Σύναξη εννέα Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄, Ι΄, ΙΖ΄).

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ παρέστησαν και οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ρωγών κ. Φιλόθεος.

O Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους ιερείς και ακολούθησε μία ευρεία σύσκεψη με θέμα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο επιτελούμενο ενοριακό έργο και τους τρόπους ανέλιξής του. Ο Μακαριώτατος ανέπτυξε τους οραματισμούς του, αλλά και τις ποιμαντικές του κατευθύνσεις και αναφέρθηκε στην σχέση του εφημερίου με τον Επίσκοπο.

Έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο αποφάσισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στο μεγάλο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου.

Κατόπιν, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπου οι ιερείς αναφέρθηκαν στα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην Ενορία, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ποιμαντικής τους δράσης.

Μετά την Σύναξη οι ιερείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στις δομές της Κατασκήνωσης.

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS