Ιερατική σύναξη Μητρόπολης Φθιώτιδος

  • Dogma
σύναξη

Την πρώτη τους μηνιαία Ιερατική σύναξη για τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά πραγματοποίησαν οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης και Στυλίδος και Πελασγίας το πρωί της Τετάρτης  27 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Οι ιερείς συγκεντρώθηκαν στις 9:00 το πρωί και μετά την καθιερωμένη προσευχή,  στο πρώτο μέρος της συνάξεως ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου μετά από προτροπή του Ποιμενάρχου Φθιώτιδος ανέγνωσε ένα κείμενο περί της λανθάνουσας λαϊκής θρησεκευτικότητος.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το αναγνωσθέν κείμενο σχολιάζοντας κάποια σημαντικά σημεία του εξήγησε στους ιερείς τον σωστό τρόπο της ευσυνείδητης και αληθινής ευσέβειας όπως αυτή προκύπτει από την ιερά παράδοση της Εκκλήσίας μας και προέτρεψε τους ιερείς να τηρούν αλλά και μεταλαμπαδευούν στο ποίμνιο τους σωστούς τρόπους εκδηλώσεως της αληθινής ευσέβειας. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ιερέων και του  Σεβασμιωτάτου,  στον οποίο οι ιερείς έθεσαν τα ερωτηματά τους και τους προβληματισμούς τους.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έγινε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για πρωινό και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της συνάξεως κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για διάφορα θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως και ενημέρωσε τους ιερείς για μελλοντικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μητροπολή μας.

Τέλος εδόθη σε όλους τους ιερείς φάκελος με έντυπο υλικό και αναλλάχθησαν ευχές μεταξύ του Ποιμενάρχου μας και των ιερέων για το νέο Εκκλησιαστικό έτος.

Στις υπόλοιπες Αρχιερατικές Περιφέρειες της Μητροπόλεως μας η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το πρωί από τους κατά τόπους εντεταλμένους ιερείς εισηγητές.

img_0003_103 (1) img_0010_72 img_0005_83 img_0003_103

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ