Ιερατική σύναξη στην Κόρινθο

  • Dogma

 
 
 
 
 
 
 
Γίνεται γνωστό ότι σήμερα Πέμπτη 15 Νοεμβρίου ε. ε. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ΙΔ’ Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεώς μας, στην οποία συζητήθηκαν θέματα Ποιμαντικής, Πνευματικής και Διοικητικής φύσεως.

 

Εισηγητής στην Σύναξη αυτή ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. Επακολούθησε της εισηγήσεως συζήτηση και έκλεισε η Σύναξη με τις γενικές οδηγίες του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονυσίου για την όσο το δυνατόν καλύτερη προσφορά των Κληρικών μας και την περαιτέρω δραστηριοποίησή τους στα Ιερατικά τους καθήκοντα, προς εκπλήρωση του Εκκλησιαστικού έργου, που η Εκκλησία τους ανέθεσε με την Χειροτονία τους.

 

Η Σύναξη αποτέλεσε μια ακόμη, σε πνεύμα ενότητας και αγάπης, ευκαιρία επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων του Ποιμενάρχη μας με τους Ποιμένες του εμπεπιστευμένου από τον Θεό ποιμνίου Του για την ποικίλη ωφέλεια της ζωής της Τοπικής μας Εκκλησίας σε καιρούς δύσκολους, που διανύει η πατρίδα μας, και ειδικότερα για τις εορτές των Χριστουγέννων, ημέρες αγάπης και προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας κατά μίμηση της φιλανθρωπίας του Ενανθρωπήσαντος  Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους ιερείς μας «καλή δύναμη» κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο της Τεσσαρακοστής ως και καλό και ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο σ’ αυτούς, τις οικογένειές τους και τους ενορίτες τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ