Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου για την Εκπαιδευτική Κοινότητα Μαγνησίας

  • Dogma
ιερό μυστήριο του ευχελαίου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, υπέρ υγείας και ενισχύσεως της Εκπαιδευτικής Κοινότητας τηςΜαγνησίας, επ’ ευκαιρία της ενάρξεως της νέας Σχολικής χρονιάς, τέλεσε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας και έγινε αφορμή συνάξεως πλήθους Δασκάλων και Καθηγητών του Νομού μας, που κατέκλυσαν τον Ναό, με επικεφαλής τους Δ/ντές 1θμιας και 2θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γεώργιο Πολύζο και Σωκράτη Σαβελίδη.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε πατρικώς στους Εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι «θεωρώ πολύ σπουδαίο αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, που είναι καρπός μιας σχέσης εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Τοπική Εκκλησία και στον Εκπαιδευτικό κόσμο της Μητροπόλεώς μας. Είμαστε μια οικογένεια, που σε τούτες τις κρίσιμες ώρες λειτουργούμε ο καθένας στο δικό του διακόνημα, εργαζόμενοι για το κοινό καλό…».

ιερό μυστήριο του ευχελαίου

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι αναλογίζεται τις επιπτώσεις της κρίσης στο έργο των εκπαιδευτικών, αλλά, όπως τόνισε, «προσεύχομαι να μη σταθεί εμπόδιο στο να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, όπως το κάνετε. Έχετε την απεριόριστη συμπαράστασή μας, την αγάπη και τον θαυμασμό μας. Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας. Νομίζω ότι έχουμε, πλέον, ξεπεράσει τις προκαταλήψεις, δεν ισχύουν σε εμάς ιδεοληψίες, έχουμε νικήσει τις αντιξοότητες αντιπαλότητας και πόλωσης και δημιουργήσαμε εξαιρετικό κλίμα ενότητας, μοντέλο μίμησης και για άλλους χώρους…».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής: «θεωρώ το μεγαλύτερο επίτευγμα της Παιδείας μας ότι προσέφερε, όχι τώρα, που η κρίση έχει διογκωθεί, αλλά επί σειρά ετών, δωρεάν Παιδεία σε όσα παιδιά βρέθηκαν ανάμεσά μας από άλλους τόπους. Υπήρξε η μεγαλύτερη προσφορά μας, που οι καρποί της θα φανούν στο μέλλον. Ελπίζω ότι θα σταθούμε και πάλι αντάξιοι και τούτες τις δύσκολες μέρες, γιατί αξίζει να θυμόμαστε πάντοτε ότι το κάθε παιδί, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ό,τι χρώμα και να έχει το δέρμα του, δεν παύει να είναι μια μοναδική ψυχή, που στο πρόσωπό του, εμείς κηρύττουμε ότι συναντούμε τον ίδιο τον Χριστό».

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των εκπαιδευτικών που έφυγαν από κοντά μας, το τελευταίο καιρό, ενώ ύστερα από πρόταση της εκπαιδευτικής κοινότητας αποφασίστηκε η συγκεκριμένη λατρευτική ευκαιρία να γίνει θεσμός, που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

 

TOP NEWS