Ιερόσυλοι εμβόλισαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ. – Είχαν διαρρήξει 14 ναούς – Πάνω από 11.000 ευρώ η λεία

  • Dogma
ιερόσυλοι

Αποφασισμένοι να αποφύγουν τη σύλληψη ήταν δυο ιερόσυλοι , ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι «χτυπούσαν» εκκλησίες σε τρεις διαφορετικούς νομούς της χώρας. Οι ιερόσυλοι, όταν αντιλήφθηκαν ότι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης, τους είχαν εντοπίσει, δε  δίστασαν να εμβολίσουν το υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ. ΑΣ. για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι ιερόσυλοι τα βρήκαν σκούρα, καθώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δεν έμειναν άπραγοι. Μετά από καταδίωξη,  το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή πεζή.

Παρόλα αυτά, ο ένας εκ των δύο ιερόσυλων δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς αργότερα  εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Πιερίας, ενώ ο συνεργός του που, τελικά, κατάφερε να διαφύγει, αναζητείται.

Τα στοιχεία που ήραν στο φως μέσω της προανάκρισης ήταν αποκαλυπτικά για τη δράση των δύο ιερόσυλων. Τις  τελευταίες 20 ημέρες  είχαν παραβιάσει 12 εκκλησίες, εκ των οποίων τέσσερις στην Πιερία, πέντε στη Λάρισα και τρεις στις Σέρρες, έχοντας συνολικά καταφέρει να αποσπάσουν χρήματα, εκκλησιαστικά είδη, τάματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας περισσοτέρων από 11.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ οι ιερόσυλοι είχαν εισβάλει και σε άλλους δυο ναούς σε περιοχές της Πιερίας, ωστόσο δεν είχαν εντοπίσει αντικείμενα άξια κλοπής.

Στο όχημα των κακοποιών, εντοπίστηκε  μέρος των κλοπιμαίων, διαρρηκτικά εργαλεία και 107,3 ευρώ, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα ιερόσυλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φακός, 75 ευρώ και ένα κινητό.

Στον συλληφθέντα έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται, προκειμένου να συλληφθεί ο συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, αλλά και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες διαρρήξεις.

TOP NEWS