Ηγούμενος Μάξιμος: Ο Αγ. Γεώργιος έχει μεγάλη παρρησια στο θρόνο του Θεού

  • Dogma
γεώργιος

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους πιστών χριστιανών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Απριλίου, η πάνδημος υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Θαυματουργού, στον προεορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Λάρισα.

Ακολούθησε μεγαλόπρεπη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου και του ιερού και χαριτοβρύτου αγίου λειψάνου του μέχρι τα προπύλαια του Ιερού Ναού, όπου στην συνέχεια τελέσθηκε δέηση και διαβάστηκε η αρτοκλασία, ενώ αμέσως μετά εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου. Κατά την διάρκεια της ιεράς λιτανείας αλλά και της υποδοχής, παιάνιζαν πανηγυρικά πασχαλινά εμβατήρια η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων και η Φιλαρμονική των νέων της ενορίας, ενώ αγόρια και κορίτσια από την νεανική κίνηση της ενορίας ήσαν εκεί, άπαντες ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές στολές του τόπου μας, συνοδεύοντας τιμητικά το ιερό λείψανο.
Κατά την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού ομίλησε πολύ πνευματικά και εκ του περισσεύματος της καρδίας του, ο κομίσας το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου, Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της εν Λιτοχώρω Αγίας και Ιεράς Μονής του Οσίου Διονυσίου, του εν Ολύμπω, Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο για την χαρά της προσκλήσεως του στην Λάρισα, ώστε να μεταφερθεί η παλαιά αυτή ιερά λειψανοθήκη με τα χαριτόβρυτα λείψανα από το Μοναστήρι του Ολύμπου στην ενορία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, προς ευλογία και αγιασμό των Λαρισαίων αδελφών. Ακόμη με τον διδακτικότατο λόγο του, αναφέρθηκε στην χαρά της πνευματικής ζωής, στην λύπη και την αστοχία της αμαρτίας και στην δύναμη της μετανοίας, ενώ τόνισε την μεγάλη ανάγκη που έχουμε οι πιστοί χριστιανοί από την ευεργετική παρουσία των Αγίων στην ζωή μας, ιδιαίτερα δε στις πολλές πρεσβείες του Αγίου Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου, ο οποίος χάριν των πολλών παθημάτων του και του σκληρού μαρτυρίου του, αλλά και της σθεναράς ομολογίας του απέκτησε μεγάλη παρρησία στον θρόνο του Θεού. Τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο π.Μάξιμο καλωσόρισε δια θερμών λόγων ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως , Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για τον κόπο του να μεταφέρει αυτήν την μεγάλη ευλογία εκ της Θεοφρουρήτου Ιεράς Μονής του στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στην καρδιά της Λάρισας. Ακόμη ο π. Αχίλλιος επικαλέσθηκε την χάρη του Αγίου στον π. Νικηφόρο, τον π. Βασίλειο και τους πολύτιμους συνεργάτες τους, που με την χάρη του Θεού, επιτελούν στις μέρες αυτές ένα μεγάλο και πλούσιο σε καρποφορία πνευματική ευλογημένο ενοριακό και όχι μόνο έργο, ευχαριστώντας τους για την υψηλή αυτή διακονία τους.

Ypod_AgGeorg_2018-6 Ypod_AgGeorg_2018-5 Ypod_AgGeorg_2018-3 γεώργιος

TOP NEWS