Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Εκκλησιαστικό πραξικόπημα στην Αφρική – Μελετημένη κίνηση

  • Dogma
ηγούμενος

Θα το “καταπιούμε αμάσητο” και θα το “γειώσουμε” σαν να μην “τρέχει” τίποτα; Η πρώτη αντίδραση και μάλιστα έντονη αγιορείτη πατέρα για την απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας να δημιουργήσει “Εξαρχία Αφρικής”, ήλθε από τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίο, ο οποίος διερωτάται εάν θα δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο  ενάντια στην απόφαση της Μόσχας.

«Σήμερα συνέβη ένα εκκλησιαστικό πραξικόπημα στην Αφρική. Θεσμική κίνηση, μελετημένη. Όχι βιαστική, όχι απερισκεψία ενός ατόμου», τονίζει στην ανάρτησή του ο Ηγούμενος της Μονής Εσφγιμένου», κάνοντας λόγο για «επίθεση» στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στο οποίο θα πρέπει να συμπαρασταθούν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Ηγουμένου κ. Βαρθολομαίου
Σήμερα συνέβη ένα εκκλησιαστικό πραξικόπημα στην Αφρική. Θεσμική κίνηση, μελετημένη. Όχι βιαστική, όχι απερισκεψία ενός ατόμου.

Θα συμπαρασταθούμε στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο δέχθηκε την επίθεση; Θα αντιδράσουμε όλοι μαζί; Θα νιώσουμε αναστατωμένοι και προσβεβλημένοι; Θα μαζέψουμε υπογραφές; Θα γράψουμε επιστολές; Θα απαιτήσουμε από το κράτος να λάβει τα ανάλογα μέτρα του στις σχέσεις του με τους υπεύθυνους για την κατάσταση (πχ Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ.α.);

Ή θα το “καταπιούμε αμάσητο” και θα το “γειώσουμε” σαν να μην “τρέχει” τίποτα;

Η επιλογή δική μας!

Ο Θεός να μας φωτίζει όλους!

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου

Άγιον Όρος

 

TOP NEWS