Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία

  • Dogma
μικρασιατικής

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής. Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του ΔΣ του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατοςαναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρηθεί άσβεστη ημνήμη των αειμνήστων, κατά σάρκα και κατά πνεύμα, Μικρασιατών προγόνων μας, ενώ εγκωμίασε την ιδιαίτερα σημαντική και συστηματική ιστορική έρευνα που έχει καταβάλει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας σχετικά με τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, η οποία μελλοντικά θα συμβάλει καθοριστικά στην δικαίωση της πατρίδας μας.

Εκφωνήθηκε επίκαιρη ομιλία υπό του κ. Λουκά Χριστοδούλου, Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκω θανάτω και μαρτυρικώς τελειωθέντων πατέρων και αδελφών ημών κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνουπραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ενώπιον του ανδριάντα του μακαριστού Μητροπολίτου ΠατάρωνΜελετίου στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 001i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 002i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 003

i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 004i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 005i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 006

i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 007i-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-katastrofis-sti-nea-ionia 008

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ