Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Αδελφών στη Μητρόπολη Λαρίσης

  • Dogma
λαρίσης

Σάββατο των ψυχών και η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, κατόπιν συνεννοήσεως με τους ανώτερους στρατιωτικούς σχηματισμούς της πόλεως μας, διοργάνωσε ειδικές τελετές προκειμένου να τελεστούν τρισάγια για όλους τους πεσόντες αδελφούς των στρατιωτικών σχηματισμών της περιφερείας.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ο  Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετέβη στο Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού αυτής κ. Γεωργίου Φασούλα και τέλεσε τρισάγιο υπέρ των πεσόντων αεροπόρων, παρουσία όλων των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Αρχηγείου και της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για να παραστεί ως Συνοδικό Μέλος στην επιμνημόσυνη δέηση του διατελέσαντος Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου, μετέβη στο Στρατιωτικό κοιμητήριο Λάρισας, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Διοικητού της 1ης Στρατιάς κ. Ιωάννη Τσιόπλου, των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχόντων του τόπου, απόστρατων αξιωματικών του Στρατού, εκπρόσωπων των σωμάτων ασφαλείας και  άλλων φορέων, καθώς και συγγενών των κεκοιμημένων στρατιωτικών.

Κατόπιν, όλοι οι Άρχοντες του τόπου παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Θεσσαλίας κ. Θωμά Καρανάσιου και όλων των επιτελικών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

TOP NEWS