«ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» – 15 Δεκεμβρίου 2021

  • Dogma
φυλακισμένου

Από συστάσεως του Σ.Σ.Κ. Ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», το Δ.Σ του Συλλόγου ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», καθώς ο Άγιος Ελευθέριος είναι ο Προστάτης των Κρατουμένων. Αυτό συνιστά μία πρωτοτυπία του «Ε», γιατί αντίστοιχη ημέρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, στην εορτή αυτή, διοργανώνονται λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Φυλακών, με τη συμμετοχή των εθελοντών του «Ε». Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού απέτρεψε τα δύο τελευταία χρόνια την υλοποίηση ανάλογων δράσεων.  Μόνον οι ιερείς των φυλακών θα τελέσουν Θεία Λειτουργία στους χώρους κράτησης. Το έργο, όμως,  του Συλλόγου συνεχίζεται ακάθεκτο και η μεγάλη κοινωνική του προσφορά, που έχει καταπλήξει και τον πλέον δύσπιστο, αποτελεί έναν σπουδαίο λόγο χαράς και υπερηφάνειας για την Τοπική μας Εκκλησία.

Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, παράρτημα του «Ε» (Θουκυδίδου 10, Βόλος), συγκεντρώνονται ποικίλα αγαθά, τα οποία προέρχονται από εκούσιες αφιλοκερδείς δωρεές. Εκεί ταξινομούνται, τακτοποιούνται και αποστέλλονται όπου το καλεί η ανάγκη (σε σωφρονιστικά ιδρύματα, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα χειμαζόμενα από τις δυσκολίες της ζωής). Πλήθος ανθρώπων ευεργετείται από τη σεμνή αλλά μεγαλειώδη αυτή Διακονία, και αναπέμπει μία δοξολογία στον Δωρεοδότη Θεό που φωτίζει καρδιές και κινητοποιεί δυνάμεις για την προαγωγή του συλλογικού καλού. Είναι ο μόνος τρόπος να επουλωθούν οι κοινωνικές πληγές και να επανεισαχθούν οι απόκληροι στην από καιρό ξεχασμένη αθωότητα και χαρά.

Ο αγώνας απαιτεί  ταχύτητα, είναι  έμπονος και επώδυνος, με βραβεύσεις και επαίνους, αλλά και λάθη, απογοητεύσεις και αστοχίες. Συνεχίζεται, όμως, γιατί αντλεί κουράγιο και έμπνευση από τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού», ποιώντας «τα διαταχθέντα ημίν». Και όσο στηρίζουν οι συμπολίτες μας, τόσο η όμορφη και δεμένη οικογένεια του «Ε» θα ενεργοποιείται και θα θεραπεύει με αποτελεσματική διακριτικότητα τα κοινωνικά τραύματα, ευχαριστώντας καρδιακά για όλη την στήριξη που απολαμβάνει από τον οικείο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, τους παράγοντες του τόπου και τους φίλους του.

TOP NEWS